Omgeving

Dorpen en steden

Zoutelande zelf is een van de meest geliefde badplaatsen aan de Zeeuwse kust, gezellige terrassen, knusse winkeltjes, sfeervolle strandpaviljoens (live webcam op Strandpaviljoen de Branding, achter het hotel gelegen) en een prachtige wandelboulevard, die ‘s-avonds verlicht is en van waar u de scheepvaart van dichtbij kunt bekijken.

Een groot gedeelte van het jaar bruist het in Zoutelande van georganiseerde activiteiten, vertier voor jong en oud. Dit gedeelte van Walcheren is ook een waar eldorado voor de fietsliefhebbers, via de vele goed geoutilleerde fietspaden kun je een groot gedeelte van het eiland ontdekken.  Verderop aan de Westkust van Walcheren liggen badplaatsen als  Dishoek, Westkapelle, Domburg, en Vrouwenpolder, terwijl meer landinwaarts de kerkdorpen Meliskerke, Grijpskerke, Aagtekerke, Biggekerke zijn gesitueerd.  In het noorden van Walcheren ligt het  monumentenplaatsje Veere, gelegen aan het prachtige natuur & watersportgebied “Het Veerse-Meer”, een waar eldorado voor de watersporter. Tevens zijn er van hieruit diverse rondvaarten mogelijk. Veere zelf is een oud vestingstadje waar je de sfeer proeft uit vroeger tijden, met fraaie vestingwerken, monumenten en een jachthaven midden in de stad. Vlissingen & Middelburg zijn de grote steden op Walcheren. Vlissingen direct aan de kust gelegen is de stad van Michiel De Ruyter met een lange wandelboulevard, vanwaar u de scheepvaart en “de overkant”, Zeeuws-Vlaanderen kunt zien.  Dit gedeelte van Zeeland  is prima te bereiken met het “fiets-voetveer” vanuit Vlissingen,  of via de vorig jaar in gebruik genomen 7 km lange “Westerscheldetunnel”, een tunnel onder de Westerschelde die Walcheren met Zeeuws-Vlaanderen verbindt, een uniek project, waarvan de geschiedenis te bekijken is in het aldaar gevestigde infocentrum.

Middelburg is de Zeeuwse hoofdstad, die talrijke monumenten kent, een stadswandeling of grachtentocht o.l.v. een gids is dan ook zeker aan te bevelen.

 

Het Arsenaal

In Vlissingen staat het Arsenaal, met als thema: Piraten!. Vanuit de 65 meter hoge toren is het mogelijk om de Westerschelde en de binnenstad van Vlissingen te bekijken. Verder beschikt het Arsenaal over een unieke collectie schaalmodellen van schepen en een onderwater aquarium. Ook is er een mogelijkheid tot het aaien van roggen!

 

www.arsenaal.com
Mini-Mundi

“Mini-Mundi”, laat u het eiland Walcheren zien in een notendop, hier is ook een replica te zien van ons in 2011 vernieuwde  en uitgebreide   “Duinhotel Haga”, het dichtst aan zee gelegen hotel van Zoutelande, met zee en zuiderstrand op 25 mtr., centrum dorp Zoutelande op 75 mtr.

In Mini-Mundi staan meer dan 350 miniaturen. Alle miniaturen worden in eigen werkplaats gebouwd. In Mini-Mundi beweegt van alles, zoals treinen, 30 schepen, 200 autootjes, vliegtuigen, ringrijders, brandweermannen, en er vindt zelfs een optreden van de Zeeuwse popgroep Bløf plaats. Aan het model van het stadhuis van Middelburg is meer dan twee jaar gebouwd.

Alle  miniaturen in Mini-Mundi zijn schaal 1:20.

www.mini-mundi.nl

 

Waterland Neeltje Jans

Ooit was Neeltje Jans niet meer dan een zandplaat in de monding van de Oosterschelde, halverwege Schouwen en Noord-Beveland. Voor de bouw van de stormvloedkering werd de plaat opgehoogd en omgevormd tot werkeiland. Na het beëindigen van de werkzaamheden in 1986, kregen de elementen grip op Neeltje Jans. Weer en wind vormden een duinlandschap dat bijeen wordt gehouden door helmgras en duindoorn. Het is daarmee een van de jongste natuurgebieden van Zeeland.

Op Neeltje Jans is veel te doen, genoeg voor een hele dag. U kunt het hele jaar door heerlijk wandelen. Ga lekker uitwaaien aan de Noordzeekant of struinen in de luwte van de Oosterscheldedam. Of u bezoekt het attractiepark Deltapark Neeltje Jans. Tevens kunt u meevaren in de rondvaartboot bij de haven van Deltapark Neeltje Jans voor een educatieve tocht langs de Deltawerken. De kapitein vaart langs de stormvloedkering en gaat daarna op zoek naar zeehonden. Die liggen vaak op drooggevallen zandplaten. Geschikt voor groot en klein.

www.neeltjejans.nl

Muzeeum

Het muZEEum is gevestigd in een gebouwencomplex met panden uit de 16e, 17e, 18e en 21ste eeuw. Deze panden zijn door moderne architectuur op bijzondere wijze met elkaar verbonden. Het schitterend gerestaureerde Lampsinshuis uit 1641 vormt het hart van het muZEEum. In dit voormalige stadspaleisje uit de Gouden Eeuw maakt u kennis met de grootse maritieme geschiedenis van Zeeland.

www.muzeeum.nl

Vrijetijdscentrum De Parel

De Parel is hèt vrijetijdscentrum in Domburg. Naast het luxueuze Kuur- en Beautycentrum en het stijlvolle saunalandschap treft u er ook een uitgebreid zwemparadijs aan met o.a. binnen-/buitenbad, peuterbad, 79 meter lange glijbaan, Pelikaanduik, snelstromende rivier, borrelbanken, bikinibar en een Speel- en Zonneweide. Daarnaast biedt De Parel u bowling- en squashbanen, een fitnessruimte, een theater met theatercafé, een sportcafé en restaurant De Parelvisser.

www.roompotzwemparadijs.nl